Jeta e fshehte e likeneve dhe myshqeve
Created by Naim Sadikaj
Shkolla 9-vjeēare\"I.Thema\" Kurdari.

ID #: 26482

Subject Area: Science
Grade Level: 3

Lesson Summary
Qėllimi i mėsimit ėshtė qė nxėnėsit tė kuptojnė ndėrtimin e njė likeni dhe tė njė myshku. Ata duhet gjithashtu tė kuptojnė mardhėniet e ndėrsjella ndėrmjet algės dhe kėrpudhės nė njė liken. Nxėnėsit duhet tė bėjnė krahasime midis likeneve dhe myshqeve si dhe tė vlerėsojnė pėrshtatmėritė qė ata kanė fituar pėr tė jetuar nė vendbanime tė caktuara.


Learning Objectives and Computer Functions
This lesson plan uses 4 objectives.

Objective 1: Tė pershkruajne ndertimin e likeneve dhe te myshqeve
Uses Library Catalog to Foto me likene dhe kerpudha

Uses Library Catalog to Foto me likene dhe kerpudha

Objective 2: Te interpretojne bashkejetesen e algave me kerpudhat
Uses Word Processing to Me pershkrim

Uses Word Processing to Me pershkrim

Objective 3: Te krahasojne likenet dhe myshqet
Uses Publishing Tools to Diagrami i Venit

Uses Publishing Tools to Diagrami i Venit

Objective 4: Te vleresojne pershtatmerite qe ata kane fituar per te jetuar ne vendbanime te caktuara
Uses Word Processing to Me pershkrim

Uses Word Processing to Me pershkrim


Problem
Problem Nature
Nxenesit i njoh me temen e mesimit dhe u kerkoj atyre te thone cfar dine ata rreth myshqeve dhe likeneve duke i orjentuar me pyetjet: Ne cilat zona rriten? Ne cilin kat te pyllit i ndeshim ato? Po ne mjedise tjera i ndeshim ato? Cfar ngjyrash dhe formash kane ato? etj.

Problem Data

Notes on Using Data
Nje nxenes shkruan ne tabele mendimet qe japin nxenesit e tjere per pyetjet e mesiperme.

Problem Statement
Mesuesi diskuton se bashku me nxenesit mbi ndertimin e likeneve dhe myshqeve. Diskutojme mbi bashkejetesen e algave me kerpudhat. Bejme krahasimin midis likeneve dhe myshqeve. Diskutojme dhe vleresojme pershtatshmerite qe likenet dhe myshqet kane fituar per te jetuar ne vendbanime te caktuara.


Data Manipulation
Instructions
The learner used computers at level

Integration Strategies
Nxenesit mbledhin te dhena neper libra dhe katalogje per likenet dhe myshqet si pamje te ndryeshme te tyre, vendet ku jetojne. etj.

Organization Strategies
Nxenesit grupojne te dhenat e mbledhura nga librat , katalogjet dhe interneti.

Elaboration Strategies
Nxenesit paraqesin te dhenat e grumbulluara mbi likenet dhe myshqet.


Results Presentation
Shkruajme raportin e te dhenave te grumbulluara per likenet dhe myshqet(ndertimin, vendbanimet, krahasimin midis tyre).

Prezantojme me ane te Power Point pamje te ndryeshme te likeneve dhe myshqeve.


Activities
Activities Before Using the Computer
Nxenesit lexojne librin dhe pastaj do te diskutojne mbi likenet dhe myshqet.

Strategies to develop students' attitudes towards the problem, motivation, and overall mindfulness:
Nxenesve ju kerkojme te ndertojne nje tabele te tille: Perkufizim - shkak-pasoje - interpretim - krahasim.

 

Activities While Using the Computer
Students will work at the computer

Group Information:
Nxenesit i ndajme ne grupe me nga dy veta te cileve u japim tituj te ndryeshem ne lidhje me mesimin ku do punojne.

 

Activities After Using the Computer
Nxenesve u kerkohet te krahasojne ngjashmerite dhe ndryshimet ndermjet likeneve dhe myshqeve, duke u mbeshtetur ne njohurite e marra, permes nje organizuesi grafik, (Diagrami i Ven-it)

Supporting Activities
Nxenesve u kerkohet te lexojne mesimin per likenet dhe myshqet.


Assessment
Students will be assessed by means of:

Included in the assessment:
Vlersojme nxenesit duke u bazuar ne mledhjen e informacioneve te mbajtura ne nje raport, prezatimeve te krijuara me pamjet e mbledhura per likenet dhe myshqet.
NTeQ Home | Lesson Planner Home
Questions or comments? webmaster@nteq.com

Copyright ©2001 by